yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ПОБЕДА В АТРАКТИВЕН МАЧ
3 януари 2022


Ямбол и Черно море Тича си вкараха 188 точки в първия мач за 2022 г. в НБЛ. В зала „Диана“ „непреклонните“ домакини спечелиха с 97:91 и така записаха трети успех през сезона. „Моряците“ се бориха до края, но остават с 1 успех и 10 поражения до момента.

Любопитно е, че с този мач Ямбол и Черно море Тича изравниха рекорда за сезона за най-резултатен двубой в лигата. Предният такъв двубой отново е с участието на ямболци - при загубата със 78:110 от Черноморец в четвърти кръг. Ямболци имат и мач, завършил със 182 точки този сезон - поражението им от Рилски спортист.

Двата отбора си размениха по една четвърт в двете полувремена на мача. Домакините влязоха в срещата по-добре и натрупаха 15 точки аванс още в първата четвърт, като вкараха цели 29 точки. Варненци се съвзеха и до почивката наваксаха 10 точки изоставане. Двата отбора изиграха по-равностойно второ полувреме с по-малко спадове и възходи, но статуквото се запази – трета четвърт за Ямбол и финален щурм за Черно море, който завърши двубоя с 29 точки за 10 минути. Това обаче се оказа недостатъчно за пълен обрат.

Американците Тадж Ридли и Джеремая Пейдж направиха разликата в двубоя, като реализираха по 22 точки за победата на Ямбол. Ридли добави и 8 борби, а Пейдж – 6 асистенции. С 16 точки и по 5 борби и асистенции се включи Александър Матушев, а с дабъл-дабъл избухна Кръстан Кръстанов – 12 точки и 13 борби. Капитанът Дарин Иванов също вкара 12 точки.

За Черно море със 17 точки се отличи Веселин Георгиев, 16 добави Мартин Коцев,14 – Мартин Йорданов, 13 – Лъчезар Тошков, а 11 – Михаил Молдов.

В следващия кръг Черно море Тича приема намиращия се във възхода Спартак Плевен, а Ямбол е гост на лидера Рилски спортист.

Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

„Хубава победа за нашия отбор, важна, постигната малко не по начина, по който ни се искаше. На фона на това, че отворихме мача страхотно, смятах, че някакси по-лесно ще успеем да го изконтролираме, но нещата, с които не можахме да се справим, бяха тяхната борба и многото точки, които ни вкараха след наши грешки. Лоша организация в нападение, което водеше и до лоши нападения. Но поздравления за момчетата, беше важно да спечелим този мач. Спечелихме го, така че слабостите ще останат като обеца на ухото и повод за работа. Но сега първо да се порадваме на победата.“

Дарин Иванов, Ямбол:

„Беше изключително важна тази победа за нас. Мисля, че това повлия малко на нашата игра. Бяхме доста, така да се каже припрени. Но смятам, че успяхме да се съберем и да победим отбора на Черно море, който е изключително талантлив. Те играят с много агресия, с много желание и не е лесно да се играе срещу тях. Но пак казвам, най-важното е, че победихме. Това не беше най-добрият ни мач като игра, но все пак отбелязахме 97 точки, което е добре за нашето нападение. Отново имаме слабости в защита, надявам се след тази победа малко да започнем и да пазим, защото не е лесно, особено при гостуване, да победим без защита. И се надявам младите момчета да осъзнаят, че трябва да заслужат шанса, който им се дава и да вкарат още малко самочувствие. Аз ги подкрепям, колкото мога. Специално днес искам да кажа няколко думи за Косьо Тошков, който определено не направи най-добрия си мач, но има много качества и е много мъжко момче. Тепърва оттук нататък ще показва какво може.“

Даниел Клечков, старши треньор на Черно море Тича:

„Много лошо начало, в първите 5 минути 15:8, 29:14 в първата част. Много е трудно в Ямбол да започнеш по този начин. Ние във втори мач започваме така плахо, несигурно, бавно, дори мога да кажа неагресивно. Това не е стилът на един млад отбор. А когато дадеш и 40% възможност на Ямбол в собствената си зала да стрелят от далечно разстояние, вече е много трудно да вземеш мача. Радвам се, че показахме характер и успяхме да се върнем. Това за един такъв млад отбор като нашия е доста похвално, но изпускаме много елементарни ситуации, в които можем да вкараме кош. Сега виждам, че имаме 21 атаки повече от отбора на Ямбол, така беше и срещу Шумен, но трябва малко майсторство, за да може няколко от тези атаки да завършат с кош и мачът да е различен. Поздравявам отбора на Ямбол. Надявам се в следващия мач да играем по-добре.“

Венелин Христов, Черно море Тича:

„Получи се здрав мач, добър сблъсък. Успяхме да се върнем през второто полувреме. Мисля, че играхме много по-добре в защита, в нападение малко ни куцаше организацията, но успяхме да се доближим до противника. Накрая изпуснахме мача с няколко ключови мини ситуации, от които те се възползваха и заключиха мача.“

Untitled Document