yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ДРАМАТИЧНА ПОБЕДА НАД СПАРТАК ПЛЕВЕН


Джеремая Пейдж отново бе героят за Ямбол, след като изведе тима си до успех над Спартак Плевен в истинска драма. Ямболци надделяха над добилия самочувствие тим от севера с 83:82 в един от най-завързаните мачове през сезона до този момент.

Американецът вкара последните три точки за своите в последните 14 секунди и донесе сладкия успех.

Гостите започнаха устремно мача, окрилени от успеха си над Левски в предишния кръг. Те ограничиха съперника си само до 13 точки и вкараха 27 в първата част.

Ситуацията се обърна през втората четвърт, когато ямболци излязоха от стъписването си и спечелиха с 27:18. Домакините продължиха възходящото си представяне и след почивката и накрая ликуваха с успеха.

Пейдж записа 21 точки, въпреки че беше 1-9 от далечна дистанция. Той добави и 8 борби и 5 асистенции. С 20 точки се включи от пейката Дарин Иванов, който пък за разлика от съотборника си имаше страхотна успеваемост от тройката и вкара 6 от 9 от стрелбите си. С 16 точки се разписа Тадж Ридли, а с 11 – Александър Матушев. Само шестима от играчите на Тони Дечев се разписаха в този мач.

За гостите от Плевен Симеон Илиев наниза 21 точки, Димитър Маринчешки вкара 20 точки и добави 10 борби, Божидар Аврамов се отчете с 13 точки, а с 10 остана Николай Стоянов.

След тази среща Ямбол е с баланс 2-6, а в следващия кръг му предстои гостуване на Берое. Спартак пък е с 3-5, като ще има домакинство срещу Академик Пловдив.

Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

„Доста емоционален мач и хубава победа за нашия отбор. Поздравявам момчетата за това, че не се отказаха. Доста мачове имаме, в които играем добре в определени периоди, но след това успяват да ни прекършат или сломят. Днес това не се случи. Психически и физически някак оцеляхме. Затова и накрая шансът беше на наша страна, защото не се отказахме. Надявам се, че сме зарадвали ямболските фенове. Ние сме много щастливи от тази победа, защото знаем какво ни струва и се надяваме наистина да има по-добри времена за ямболския баскетбол.“


Дарин Иванов, Ямбол:

„Мисля, че това е една доста изстрадана и много искана от нашия отбор победа. Определено имахме нужда от нея, не само за да си върнем самочувствието, но и заради нашата публика. Започнахме трудно, явно това ни е слабост, но намерихме ритъма, върнахме се в мача и мисля, че до края играхме така, както наистина можем. В интервюто след предния мач казах, че гарантирам, че оттук нататък Ямбол ще играе все по-добре. Мисля, че нещата започват да се получават. Искам да поздравя нашия треньор, който направи една промяна и така доста обърка противника. С много усилия от всички и с късмет, разбира се, победихме отбора на Плевен, който е силен противник. Надявам се да продължаваме все по-добре.“


Тодор Тодоров, старши-треньор на Спартак Плевен:

„След такъв мач е трудно. Особено като се има предвид, че след предишния бяхме на другия полюс. Бяхме подготвени за играта им, особено за играта им в тяхната зала, а именно, че независимо дали ние сме повели или обратното, ще се стигне до момент, в който мачът ще се решава от някои мини ситуации. Това се случи днес. Най-накрая се стигна до това да ни вземат борба в нападение и да ни отбележат фаул и кош. Мисля, че на моменти бяхме доста притеснени от развоя на мача - нещо, което не трябваше да допускаме.“


Димитър Маринчешки, Спартак Плевен:

„Много неприятна загуба за нас. С една борба, която не съумяхме да вземем, дадохме шанс на противника да се върне в мача и да го спечели. Случват се такива неща. Естествено много е неприятно. Ще трябва да си извадим поуките.“

Untitled Document