yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ЗАГУБА ОТ БАЛКАН НА СТАРТА НА СЕЗОНА
8 октомври 2021


Балкан надви категорично Ямбол в първия мач на двата отбора за новия сезон в НБЛ. В зала „Диана“ ботевградчани се наложиха с 97:75, след като имаха предимство във всяка една от четвъртите на мача. Най-сериозно бе предимството на гостите в последната част, спечелена с 29:16.

Гостите хванаха 38 борби срещи 24 за домакините си, а записаха и 84% или 16 от 19 точни наказателни удара. Ямболци вкараха само 10 от 21.

Петима от състезателите в „зелено“ завършиха с двуцифрен точков актив. 19 вкара Дерик Маркс. Алихан Демир добави 16 гочки. С по 12 се отличиха Денислав Вутов и Трейвин Тибодо, а 10 вкара Николай Грозев.

Кори Алекзандър бе най-резултатен за Ямбол с 20 точки, Джеремая Пейдж се включи с 19 точки, а по 8 нанизаха Александър Матушев и Георги Герганов.

В следващия кръг Ямбол гостува на Черно море Тича, а Балкан приема Спартак Плевен.

Небойша Видич, старши-треньор на Балкан:

„Това е първият мач, когато сме всички на терена, без контузени. В този аспект мога да бъда доволен и с постигнатия резултат днес. Но не съм доволен, че сме прекалено меки и над това ще работим”.


Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

„Трудно може да победим някой от по-добрите отбори с играта, която показахме днес. Поне да бъдем успешно конкуренти до края на мача до тях. Защото все още не виждам отборната игра, която харесвам като треньор, която изповядвам. Момчетата се опитват да покажат повече от това, което аз знам, че всеки може да прави. Това не ми харесва. Личните изяви бяха прекалено много. Фактът, че ние завършваме само с 12 асистенции само по-себе си говори за това. Не съм доволен и от падането на концентрацията в защита през второто полувреме. Двете полувремена получаваме по 40 и повече точки, но много е трудно да се надиграваш с добрите отбори. Трябва да се играе по-здраво в защита, за да можеш да бъдеш конкурентен на всеки един опонент”.

Константин Тошков, Ямбол:

„Хубав мач стана. Доста по-добри са от нас. Доста по-подготвени. Липсата на концентрация през последните секунди и много лесна игра на пик енд рол от тяхна страна ни пробиваха до кош, и стигаха до много лесни точки. Това е, върху което трябва да работим.”

Георги Герганов, Ямбол:

„Абсолютно съм готов да приема това предизвикателство и днес го показах с играта си. Готов съм за всички отговорности, които ще ми бъдат предоставени тази година и за всяка дадена минута на терена”.

Untitled Document