yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ИГРАЙ БАСКЕТБОЛ, СТАНИ КАТО ТЯХ!
10 декември 2021

БК „Тунджа“ Ямбол започва подбор на деца родени 2009-2014 за системни, организирани тренировки по баскетбол от квалифицирани треньори!

Въпреки трудните времена ние трябва да гледаме към бъдещето на нашия град, а именно неговите деца. Баскетболът като колективен спорт ще им помогне да бъдат по-здрави, умни, упорити, да се научат да постигат резултати, да повярват, че когато човек се труди може да успява, ще се научат да работят заедно като едно цяло в отбор, ще се научат да си помагат, ще усетят какво означава да защитаваш името на града си, а най-добрите от тях и на България. Все умения, които ние от БК „Тунджа“ вярваме, че можем да дадем чрез баскетболната игра на нашето следващо поколение.

По този повод. Положихме големи усилия, за да осигурим и едно ново поколение баскетболни треньори, които да се грижат за тях. Ако имате интерес може да се свържете с всеки от тях поотделно и да заявите интерес вашето дете да започне да се занимава с красивата баскетболна игра веднага щом епидемиологичната обстановка позволи това да се случи безопасно за всички.

Росен Иванов / 0892058271 / - родени 2014 (първи клас)
Възпитаник на школа на БК „Тунджа“. Преминал през всичките детско-юношески отбори на клуба. Състезавал се дълги години в отборите на Валери Бъчваров. Един от големите таланти на школата ни, играл за националните отбори на България за подрастващи, а също така е бил част от представителния тим на града.

Милен Костов / 0898359836 / - родени 2013 (втори клас)
Минал през всички възрасти на баскетболната школа на „Тигър“ Ямбол с треньор Здравко Янчев. Получил академично образование чрез баскетбол в САЩ. Играл професионално в Италия и Германия. Два сезона е бил в представителния тим на града ни.

Андреан Илчев / 0895 607 991 / - родени 2012 (трети клас)
От дълго време в треньорската професия при подрастващите. Възпитаник на баскетболната школа на БК „Тигър“ Ямбол с треньор Здравко Янчев. Играл е за мъжкия представителен отбор на Ямбол, както и в Италия и за други български отбори – Рилски спортист, Левски и Сливен.

Косьо Великов / 0896187857 / - родени 2011 (четвърти клас)
Завършил Националната Спортна Академия специалност баскетбол. Косьо се занимава с баскетбол от ранна възраст. Играл е във всички детско-юношески отбори на БК „Тунджа“ Ямбол. Също възпитаник на Валери Бъчваров.

Валери Бъчваров / 0877 661 344 / - отбор момчета 12, родени 2010 (пети клас)
Дълги години треньор в детско-юношеската школа на БК „Тунджа“ Ямбол.
Водил като старши треньор представителния ни мъжки отбор един сезон.
С богат треньорски и педагогически опит.
Отборът е сформиран - допълнителна селекция

Моньо Христов / 0888657168/ - родени 2009 (шести клас)
Направил първите си баскетболни стъпки при легендата на родния баскетбол Иван Ангелов, Моньо Христов от години е деен участник в ББЛ първенствата, където постига редица успехи със отборите на града.

Всички тези момчета ще работят под ръководството на легендата в треньорската професия при подрастващи Здравко Янчев - откривателят на Павлин Иванов и Павел Маринов.

Тази организация стана възможна благодарение на Овергаз – генерален спонсор на детско-юношеската школа на БК „Тунджа“ Ямбол.

Треньори на другите ни детско-юношески отбори са:
Трите ни отбора (2006-2008) - момчета 14 годишни, кадети 15 и 16 годишни са поверени на треньори Здравко Янчев и Румен Шопов.
Отбор – юноши до 19 години (2003-2005) се ръководи от треньор Стойо Чолаков.

 

Untitled Document